Isnin, 15 Ogos 2011

MEREKA KESAYANGAN SAYA

1. Khadijah Mohd Noor : Mak : Seorang yang baik hati , pemurah , tak pandai nak melawan , rajin , bertanggungjawab , kadang-kadang berperangai yang pelik , suka buad orang tersenyum , peramah , sangat sayangkan atok dan nenek dan seorang ibu yang melahirkan 5 orang anak perempuan . Saya sangat sayangkan mak sebab mak lhaa yang melahirkan dan membesarkan saya .

2. Zulkafle Mohd Yusoff : Abah : Seorang yang garang , sangat menjaga anak-anaknya , bertanggungjawab , baik hati , rajin bekerja , tak pernah mengalah dalam melakukan sesuatu , anak yang berbudi pada mak ayahnya . Walau ape pun yang abah cakap pada saya , saya tetap sayangkan dia sebab saya tahu dia juga sayang pada saya .

3. Shamsul Amri Mohd Adam : Buah hati saya : Seorang yang baik hati , pemurah , bertanggungjawab , berbudi bahasa , menghormati orang tua , rajin memberi nasihat , sangat sayang pada keluarganya , rajin bekerja , selalu membimbing saya , menjaga saya dan seorang yang ada pegangan hidup . Saya sangat sayang kannya dan berjanji akan berubah jadi yang terbaik untuk diri saya sendiri dan moga dia cinta terakhir saya .

4. Nurul Atikah Zulkafle : Adik : Seorang yang keras kepala , panas baran , cakap tanpa menjaga adab , dan selalu buad saya kecil hati . Walau macam mana pun cara dia layan saya , saya akan tetap sayangkan dia sebagai seorang adik yang baik .

5. Noor Asikin Zulkafle : Akak : Seorang yang lemah lembut , baik hati , rajin , selalu beralah bila bergaduh , tak suka bila orang mengecilkan dirinya . Saya sayang akak saya sebab hanya dia akak yang paling baik penah saya ada .

6. Intan Isnani Zulkafle : Akak : Seorang yang alim , dari kecik dibesarkan oleh nenek dikampung , kadang-kadang terlalu berkira dengan adik-adik . Sayang walaupun dia tak penah tinggal serumah dengan kami .

7. Noor Ain Zulkafle : Akak : Seorang yang keras kepala , suka buad sesuka hati , kadang-kadang suka buad mak saya menanges , suka mengungkit , suka cari pasal dengan adik-adik yang lain , sangat dimanjakan oleh mak abah . Sejahat mana pun dia pada saya , saya tetap sayangkan dia .

8. Mohd Noor , Hasnah , Yusoff , Esah : Atok , nenek : Baik hati , rajin , sayangkan cucu-cucunya , menjaga keluarga dengan penuh tanggungjawab . Saya sayang mereka sebab mereka atok dan nenek yang dah menjaga mak abah dari kecil .

9. Keluarga Shamsul Amri : Sebuah keluarga yang baik , saling hormat-menghormati antara satu sama lain , melayan saya seperti keluarga mereka sendiri , tak pernah buad saya menanges . Saya sayangkan mereka sebagaimana saya sayangkan keluarga saya sendiri .

10. Norhana , Liyana , Azlina ( ika ) , Hana : Kawan baik : Mereka sentiasa ada bila saya memerlukan , mereka selalu buad saya gembira bila saya sedih , mereka kawan yang bertanggungjawab , meraka sentiasa menjadi kawan yang terbaik untuk saya . Saya sayang mereka walaupun kadang-kadang ada yang buad saya terasa .

** HIDUP AKAN JADI LEBIH SEMPURNA JIKA KITA MAMPU MEMBAHAGIAKAN MEREKA YANG TERSAYANG =)